Rullrån..

.. eller bara rullisar som vi brukar säga, vi som känner dom lite bättre ;] Lånade hem ett rullrånsjärn vid jul, men har inte använt det föräns idag. Det var mycket svårare än vad jag trodde :S Skulle vilja skylla lite på spisen, visste inte riktigt på vilken värme man skulle ha plattan på.. eller så var jag bara katastrof-dålig på detta. Tror dock att övning ger färdighet så ska prova igen nån annan dag. Var iaf väldigt enkelt recept!

Smälta 100g smör och låta det svalna. Blanda 1½dl socker, 3dl mjöl, ½tsk vaniljsocker och 2dl vatten. Blanda sedan i det smälta smöret. Värmer upp spisplattan och värmer järnet på båda sidor, smörjer med smör första gången. Plattan ska sedan stå på så kallad "medelvärme" vad nu det är?? Inget jag vet iaf, kanske därför som några blev helt svart! och att rulla dem var ju ett helt projekt i sig, på en pinne var ju omöjligt så rullade med fingrarna och en gaffel direkt i järnet, lite varmt för små-fingrarna menmen. Lyckades bara få färg på ena sidan av dem även, så vet inte riktigt vart det gick snett..


Kommentarer
Postat av: Ann-Kristin Føsker

Hej Frida. Sådana "kronkaker" bakade alltid min mamma. Varje jul hade hon med sig det. Och ibland fyllde vi de med grädde och sylt. Allt gott. Kramar till dig.
Ljusa och varma hälsningar

2012-03-08 @ 16:15:11
Postat av: Ma

BRA ... de som blev bra:-) Ja, så är det ju, övning ger färdighet!

2012-03-08 @ 18:00:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0