Alanya - September 2007

Klockan är 08:08 , alla vuxna över 35 köper sin första öl i väntan på att få gå ombord på planet. Klockan 08.35 sitter man ner-mosad i sätet, självklart hamnar en av de jobbigaste personerna bakom mig och skriker: *WEEEEEHAAAAAH* 'Faan vad full jag ska bli när jag kommer fram'.


När jag sedan sitter och läser min nya bok, tar han och petar på min arm! Jag vänder mig om och ger han arg-blicken. Efter det blir det ganska lugnt och han somnar...


 

När planet sedan hamnar i turbulens, kommer jag på mig själv med att sitta och le.. Jag tycker mest att det är tråkigt att flyga, men just sånt där är skoj.. när det kittlas i magen :]


Jag kör på den klassiska 'jag får ingen färg'.. och har heller inte fått någon. Vilket kanske det blir ändring på imorrn då vi ska åka båt!Jag har även blivit biten av något.. X-antal bett på hela kroppen.. Kul att se pest-smittad ut.. Fast då kanske jag skrämmer bort alla försäljare iaf!

Klockan 05.20 blir man väckt av en Moské, som har sitt böneutrop i megafon över staden! Efter en kvart blir det tyst, men då kan ju inte jag somna om.. Att vi inte hade fått några lakan kan juh också ha betydelse.. Känns inte så fräscht att använda överkastet som täcke.. (fick lakan senare idag).I övrigt var lägenheten bra, vi bor på 4 våningen i huset. AC ingick i priset :] 800m till stranden och har gått dit 2 gånger idag. Lite vardagsmotion.

Dagen B. B som i Båt-tur! Blev upplockad av buss och åkte sedan till en stor båt! Den skulle rymma 240 personer, men som tur var blev vi bara ca 50st!


La oss att solade direkt! Jag tänkte; 'det här är livet!, stackars de som blir sjösjuka och inte kan åka båt!' Det hinner bara gå en liten stund sedan mår undertecknad inte så bra längre.. :/ om det var solen eller vågorna vet jag inte.. Jobbigt var det iaf. Satte mig i skuggan och fick en cola, när den var slut och jag rapat upp kolsyran så mådde jag bättre! Skönt, redo för mer sol :]Efter ett tag kastade de i ankaret och det blev dags för bad och mat! God kyckling (som jag kontrollerade var vit) och gott tillbehör, kryddstarkt!


Innan båten åkte vidare kastade arrangören i två vinflaskor som sjönk till botten. Den förste att hämta skulle få behålla dem! Det dröjer inte länge förens mitt sällskap kommer genomblöt och triumferande med en flaska rött i handen!--Nu är vi tillbaka på hotellet, jag har fortfarande inte fått nån märkbar bränna! Det stod i brochyren att en dag på båten skulle ge tre dagars bränna! Hmm.. 

Nu har jag bytt skepnad och blivit den så kallade Kameleonten. Jag är både Brun-röd-vit och rosa :]Idag var det lite svalare ute och disigt. Ända smörjde jag in mig som vanligt. Trotts det tog solen massa! Magen som jag tog 4.an på är brun, bröstet + armarna med 12.an Röd! Benen nr. 10 = fläckiga! Egentligen spelar det ingen roll om man blir brun, man tappar ju ända färgen på planet hem..


Badade massor idag! Fast det är lite läskigt, jättedjupt på en gång! Inget för barn! Jag bottnar typ inte efter 1 meter och det går vågor hela tiden..


Jag blev även omkullknuffad av en våg när jag var på väg ner i vattnet! (och då står jag normalt ganska stadigt på jorden).


Eftersom jag nu är lite röd, bestämde vi oss för att göra en utflykt! För att inte behöva betala dyra taxiavgifter, skulle vi åka lokal-buss. Bussen hade inte kommit så vi står och väntar. Sedan kommer en chaufför och säger att han ska dit vi ska. Så vi hoppar på.. efter att ha åkt ett tag säger han att vi ska kliva av och ta en annan buss! OFTA! (tog även jättemycket betalt). Sedan fick vi stå och vänta i 30min innan den rätta bussen kom!


När vi kom fram hamnade vi på en resturang som flöt på vattnet :] Den var tydligen svindyr.. eller kanske mer troligt fick vi någon annans nota (typ en 7-barns familj). Även många som ger för lite växel tillbaka, och sedan anser de att man ska ge dem dricks också! ...

Idag har vi varit på äventyr! Blev upphämtade av en mini-buss, fick de sämsta platserna (längst bak). Fjädringen var helt förstörd så man hoppade upp och ner hela resan (över 2h)!


Vi gjorde en paus för att gå på toa och för att fördriva tiden.. Där blev jag biten av en hund! Usch, eller biten är väl kanske att ta i.. men han "halv-bet" iaf så jag vart blöt på benet :/ Åkte vidare för att äta mat och sedan började det roliga! RAFTING!! (eller forsränning som man säger på svenska).


Det fanns två anledningar till att jag åkte på detta: Nr1 för att bevisa att jag vågade (för de som påstod att jag inte skulle göra det) och nr 2 för att det stod att även barn kunde vara med, kan ett barn så borde jag också kunna.

 


Det var superkul och vi åkte i en båt med bara svenskar. Vi paddlade i motvind så det var ganska jobbigt. Mycket tid gick även åt till att stänka ner de två ryska-båtarna som åkte samtidigt som oss :]


Det är definitivt något jag rekommenderar andra att prova på!

Om jag tyckte att det gick vågor härom dagen, så är det inget mot vad de gjorde idag! Hur stora som helst! Det blåste så mycket att man inte kunde ha parasoll (vilket vi såklart redan betalt för).


Det var Röd-flagg redan när vi kom ner till stranden, men alla badade ändå. När vinden sedan blev starkare och vågorna ännu högre så fick en kille gå runt med megafon för att ropa in folk! Vi hann iaf ta lite roliga kort i vågorna och jag blev även idag slagen till marken av en våg :] Sedan gav vi upp solandet och gick för att handla en väska till mej!Det kommer bli en lång natt, vi blir upphämtde 00:30 med buss och sedan går flyget 05:00. Hoppas kunna sova bort tiden.. Ikväll ska vi iaf se på Sverige vs Danmark! Jag är sugen på pizza, hoppas man kan få det!


Copyright © 2019 Frida-Martina.se All Rights Reserved