Köpenhamn - Augusti 2014

För tio år sedan sa jag till mig själv att jag aldrig mer skulle åka buss efter att jag upplevt en mindre trevlig resa från Arlanda till Sundsvall. Men nu har det gått så lång tid att det är preskriberat och eftersom man allt som oftast ändå får åka buss när man bokat tågbiljett så testar jag nu att åka Y-bussen till huvudstaden!

Det gick ganska bra, endast tio minuter sen in till Stockholm :] C mötte upp mig och vi åkte hem till henne. Käkade oss lite pizza innan vi kom på att vi ville bada. Gick till några klippor som vi kunde klättra ner för och där folk badade. Jag tyckte det var lite läskigt eftersom det var djupt direkt och man inte kände botten, så jag snabb-badade bara innan jag gick upp och satt i kvällssolen på ett klippblock. Fantastiskt väder, det skuttade även runt bäbis-kaniner längs vägen tillbaka och man vill bara säga: #Livet

Uppe med tuppen för att åka tåg från Stockholm ner till Köpenhamn. Ganska skönt att inte flyga även om det tar mycket längre tid. Man har ju internet ombord så kan både lyssna på Spotify och spela spel på sin iPad

Kom fram till Köpenhamn på utsatt tid, sedan tog vi fram våra fantastiska lokalsinnen och scoutade oss fram till hotellet. Hade ju bokat ett hotell som låg centralt så gick ganska snabbt att gå dit. Vi checkade in och jag som tänkt få öva min engelska får inse att i detta land är det så kallad Svengelska som gäller. Jag säger nått på engelska, hon svarar på danska, jag säger nått på svenska, hon svarar på danska och jag avslutar med en engelsk fras.


Förvirrande men ändå ganska skönt att kunna blanda språken, så resten av vistelsen så tog man först och testade svenska för att sedan om de inte förstod gå över på engelska :]

Vi bodde bara ett stenkast ifrån Strøget, så efter vi lämnat våra saker på hotellet vandrade vi ut i solen för att upptäcka staden! Fanns många trevliga butiker där vi kunde shoppa innan vi tog en lunchpaus, efter vi ätit letade vi upp ett tatueringsställe jag kollat ut, separat inlägg kommer om det ;]


Jag hittade senare en fin lapp i en butik där det stod olika komplimanger, jag rev av en som det stod Terrific Tattoo på eftersom det passade just denna dag!

Tog ett break på Joe & The Juice som verkar vara en kedja de har lite överallt i Köpenhamn och där de gör olika färska juicer + att man kan handla nått snack till. När vi sedan skulle fortsätta vår shopping insåg vi att butikerna stängt, klockan var då endast halv sex så kändes ganska tidigt men tydligen var det så här..

Vi turistade oss då istället och hittade igen Den lille havfrue + att vi hängde lite i Rosenborgs slottspark vilket var mycket fint i kvällssolen!

Att jag ville göra en tatuering var ju ingen nyhet, har ju velat ha det under alla år men har aldrig tagit tag och engagera mig + att jag är lite harig och tänker att det skulle göra så ont att jag inte står ut.


Motiv och placering är ganska viktigt, den ska ju sitta där för evigt ;] Jag har ett motiv jag velat ha ett tag men har inte kunnat bestämma vart på kroppen den ska sitta så den avvaktar jag med. Sedan har jag en till som jag vill göra och där jag vet plats men där jag vill vara säker på att den som gör det vet vad den håller på med.


Sedan hade vi denna som jag nu bestämde för att göra i Köpenhamn; Ankaret. Ankare är klassiska, snygga och står för hoppet (iaf om man är sjöman). Placeringen är lite innovativ, spännande och den syns inte om du har kläder på dig.


Eftersom jag planerade att göra den i Köpenhamn kollade jag självklart upp olika studios på internet och vad andra skrivit om dem, man måste ju göra lite research så man vet att det blir bra. Hittade ett ställe som kändes bra, det framgick inte om de hade någon form av drop-in men tänkte att om vi går dit första dagen så kanske de kan klämma in mig nån gång under vår vistelse.


Letade upp stället och pratade en tjej som hette Fie, eftersom den inte var så stor så kunde hon fixa det på en gång. Hon gav ett bra intryck så det var ju inget att tänka på utan kör bara kör :]


Hon sa att det var bra om jag låg så still som möjligt men att jag skulle säga till om jag ville pausa om jag tyckte det var jobbigt. Jag berättade aldrig att det var första gången, utan tänkte att jag får försöka skärpa mig. Sedan började hon tatuera, det första jag tänkte var; Jaha, är det inte mer än så här? Det kändes ju knappt, jag skulle beskriva det som att någon tar en kulspetspenna och ritar på huden och man tar i lite eftersom bläcket i pennan inte riktigt vill fungera.

Efter en stund så var hon tvungen att säga (fast på engelska) "Men guuud vad still du ligger, du är den lättaste kunden jag haft, alla andra har typ vridit sig och tyckt att det gjort ont" Jag sa att jag faktiskt inte tyckte det gjorde ont, hon var helt häpen då alla andra verkar tycka det gällande den placeringen. Jag sa då att detta var min första tatuering och då blev hon ännu mer impad över att jag valt det stället för min tatuering och att jag inte ens tyckte det gjorde ont. Hon sa till sin kollega att jag var den bästa kunden och den som varit lättast att tatuera :] Det kändes verkligen inte som något hon "bara sa" för fanns ingen anledning till det och det lät på henne som hon menade det.


Kollade inte på klockan när vi började men mindre än en timme tog det iaf, kändes som tiden gick snabbt :] C som kollade på en stund var även avundsjuk på att jag gjorde en och inte hon ;] *wiie*

Dagen efter bestod också till största del av att gå i affärer, jag köpte min magnet bland annat vilket är väldigt viktigt. Letade självklart också upp Abercrombie & Fitch en av mina favorit butiker, affären som man kan lukta sig till för övrigt , upp med näsan i vädret och gå dit det doftar A&F-parfym :]


 


Jag lurade även in C på Guinness World Records muséet, där jag bland annat mätte mig med världens längsta man + fikade lite med en hungrig själ!

Så här kan en trevlig frukost i Köpenhamn se ut :] I alla fall om man inte har någon karaktär..

Som jag trodde så gillade jag Köpenhamn, även om vi inte gjorde så mycket under våra dagar förutom att shoppa :] Men det var fint där och det är ett ställe jag gärna åker tillbaka till. Här nedan ser ni några av fynden jag gjort!

Copyright © 2019 Frida-Martina.se All Rights Reserved