Catania/Sicilien - Oktober 2014

Har nu kommit hem efter en vecka på Sicilien. Skönt att resa direkt ifrån hemmaplan istället för att åka via Stockholm. Vi skulle bo på ett 4-stjärningt hotell i Catania, på en bild från hotellet hade jag sett ett badkar(!) men stod inte specificerat att det skulle ingå. När man inte har något badkar hemma vill man gärna passa på och bada loss när tillfälle ges.

 


Vårat rum hade inget badkar, inte heller nån balkong som jag gärna hade sett skulle finnas. Tydligen var det andra priser om man skulle ha balkong (med havsutsikt, vilket var de enda balkongerna som fanns). I övrigt var rummet helt okej.

Då vi åkte "Of-season" dvs inte under sommaren så blir saker lite mer begränsade. Tex. så hade hotellet en privat strand, men den hade de nu stängt för säsongen så den kunde man inte använda. Många restauranger var nedstängda och bussarna gick inte så ofta om man ville ta sig någonstans.


Men jag klagar inte, temperaturen ute var perfekt, inte för varmt och inte för kallt. Frukost ingick på hotellet och den var superbra, jag älskar te.x melon och färsk ananas + diverse annat som fanns att tillgå! Frukost åt vi på takterrassen med utsikt mot vattnet medans solen var på väg upp! #Livet

Eftersom våran strand var stängd fick vi gå på upptäcksfärd efter någon annanstans att bada. Hittade ett klipp-sten-område där Italienarna själva solade och tog sig ett bad. Så vi gjorde detsamma, men då man inte kunde ligga ner så blev vi inte kvar så länge. Men det var skönt att få svalka sig i vattnet (när man väl kommit ner i det från stenarna), massor med krabbor i olika färger klättrade omkring på stenarna så jag tyckte så klart det var läskigt när man skulle sätta ner fötterna.

Efter lite siesta på hotellet tänkte vi åka in till city, så gick till busshållplatsen och missade precis en buss som kom. Vi gick och köpte bussbiljetter och satte oss och väntade på nästa. Efter 1,5h  börjar man fundera lite på om de helt slutat gått för dagen, det fanns ingen information om hur och när bussarna gick.. Höll gott mod trotts enormt tryck i bihålorna (då jag blivit sjuk lagom till att vi skulle resa).


Efter ytterligare en kvart utan att någon buss kom bestämde jag att vi skulle gå hem igen. Mest pga trycket i ansiktet, så vi åt middag på hotellet istället. God pizza *nomnom*. Fick en busslista i receptionen, de hade gått varannan timme så när vi missat den så skulle inte nästa komma förens efter två timmar.

Japp en ny tatuering har tillkommit sedan Köpenhamn ;]

Att vi fått tag på en bussturlista innebär dock inte att man inte längre behöver vänta på bussen. Man kan ju te.x. råka läsa den fel och kollar tiderna från destinationen istället för till.. (italienskan är inte på topp). Så väntar ca 1,5h även dagen efter :] *haha*

Siesta gäller mellan 13.00 och ~16.00 (mañana mañana, vi öppnar igen då vi känner för det). Man kan då passa på att äta om man hittar en restaurang som verkar okej. Maten under veckan varierade i kvalité, både bra och mindre bra. I övrigt så blev jag förvånad över den dåliga attityden som man blev bemött med under veckan, både vad gäller butiker, restauranger, hotellet osv.


 


Det går att räknat på en hand de personer som var service minded, resten var extremt nonchalanta och otrevliga. Bokstavligt slänger menyn framför en på bordet, plockar bort maten innan man hunnit äta upp. Svarar inte på tilltal alt. ger ett halvt svar och går sedan iväg. Jättetråkigt med den inställningen kan jag känna, när man själv är på gott humör och bara vill få positivitet!

På skylten framgår endast var bussen stannar, inte vilka tider den går.

När vi skulle åka tillbaka till hotellet och satt oss i bussen och väntade på att chauffören skulle komma så flyger det in en duva genom en av dörrarna som stod öppen. Den flaxar helt galet omkring vid förarplatsen och kan inte komma ut.


Då tar en liten farbror och reser sig från sitt säte och går lugnt fram till duvan, tar den i nackhåret och kastar ut den genom dörren till övriga resenärers stora förtjusning! Så kungligt:::: Han var så cool och det såg ut som om han inte gjort annat :] *wiie*


 


Det är de små detaljerna som gör det. Löv it!

Då klipp-bada inte var optimalt så letade vi upp en strand. Det var lättare sagt än gjort. Först ta en buss till stan för att sedan byta till en annan buss utan att veta var man skulle kliva av utan fick chansa, de flesta delar av stranden var stängda så man inte kom in och fram. Men hittade ett ställe där det inte var nån hänglåst-grind som kunde stoppa oss.


Vi var i princip ensamma på stranden, några få personer såg vi som låg en bit ifrån. Märkligt att ha en hel strand för sig själv, man blev lite rastlös :] Det fanns inte så mycket att titta på och det fanns ingenstans man kunde gå om man te.x ville äta något.


Då man inte heller vet när det eventuellt går någon buss tillbaka till civilisationen måste man beräkna in att man gör sig klar att åka redan innan man blivit less eftersom man ändå kommer få stå en stund och vänta på att en buss ska komma.Blev alltså inte kvar så länge utan tog oss till stan och käkade linner istället, givetvis blev det en liten fika på ett café också!

Det viktigaste om man är på Sicilien är att göra ett besökt på Etna (vulkanen)! Från stan gick det bara en buss per dag dit, så man var tvungen att ställa klockan och gå upp tidigt för att hinna med. Bussresan tog ca 2h, trycket i bihålorna som precis gått över gjorde sig påmind igen när man kom upp på lite högre höjd.. 


När vi var framme vid foten av vulkanen kunde man välja om man ville vandra hela vägen upp (3300m) eller åka linbana + Jeep. Vi valde det sistnämnda och det kändes som ett bra val, i värmen såg de få personer som valde att gå ut att halvt avlida..

Det små ångar från vulkanen allt för jämnan, men när vi var där uppe fick den plötsligt för sig att göra en liten extra puff! Coolt, hände bara en gång på hela dagen vi var där så var häftigt när den ville visa oss det :] Stod dock på kanten av en annan krater när den puffade så fick bara med "puffen" och inte vulkantoppen..

Det bodde även nycklisar på vulkanen

trotts att den bara bestod av förstelnad lava.

Här är ett spännande övergångställe där man får kliva igenom buskar på halva sträckan innan man kommit över till andra sidan!

Vad kan man mer göra i Catania?! Of season inte så mycket, men äta lite 70kronors glass är ju aldrig fel + dricka cuppuchino så klart!

Strandpromenaden

Copyright © 2019 Frida-Martina.se All Rights Reserved