Milano - April 2013

Åkte ner till Stockholm på tisdag eftermiddag och mötte upp C, övernattade sedan hos henne innan det var dags för en tidig morgon dagen där på :] Lite frukost på Arlanda och sedan flög vi iväg till ett soligt Milano! Ingen av oss fick fönsterplats, typiskt för det hade blivit mycket fina/coola bilder på de snöklädda bergen nedanför..


Efter att några människor försökt lura oss på flygplatsen (vi är inte dum bara för att vi är snygg) så tog vi en taxi till hotellet. Nog för att man åkt några gånger och tyckt att förare kört som galningar men den här tog iaf priset. Trodde vi skulle bli indragen i en vållande-olycka innan vi var framme!


Installerade oss på rummet och gick sedan på jakt efter mat. Jag hade ju tänkt att det skulle finnas en City-map på hotellet som man kunde ta, men det gjorde det inte. Så vi fick chansa och gå åt ett håll bara för att se vart vi skulle hamna :] Efter någon kilometer så känndes det som att vi nog skulle gått åt det andra hållet, men vi hittar iaf en restaurang. Självklart blir det Pizza, det enda man kan förstå i menyn vad det är + att eftersom de som jobbade där inte kunde engelska så hade man inte kunnat fråga om nått annat heller, det var iaf gott! Nomnom..

Efter maten hade vi fått ny energi och gick tillbaka samma väg vi kom och fortsatte sedan åt ett annat håll. Kom tillslut rätt och hittade igen den vacka Duomo (eller Dominon som jag säger). 24ºC i skuggan, vindstilla och butiker utan AC :] Blev lite shopping och en islatte på ett cafe!Klicka på bilderna för större storlek!

En sak man måste göra när man är i Milano är att takvandra på Duomon (katedralen). Klockan nio öppnade dom, vi var där strax efter och solen var på väg upp. Militärvakter stod och vaktade och omringade oss när vi ville gå in. Man försöker kommunisera med dem på engelska men de bara stirrar på en och förväntar sig att vi ska förstå vad de vill genom att läsa tankar..


Tog oss upp på taket i alla fall och kunde kolla in utsmyckningarna och utsikten över staden. Den är vad jag förstått gjord helt i marmor! Mycket fin:::

En annan sak vi hade på to-do listan var att ta en fika på Gucci-cafét som ligger utanför Guccibutiken i Galleria Vittorio Emanuele II. Mycket god Cappuccino måste jag säga, fick ju självklart även plats en Gucci-tryffel i lillmagen :] Nomnom..

Efter en heldag på stan har man träningsvärk i benen och ont i ryggen (efter att man burit alla shoppingkassar) så vi tar hissen upp till vårat rum. När vi ska gå in på rummet går det inte för jag har på nått vis avmagnetiserat nyckelkortet.. Bra där, så fick åka ner till receptionen och skämmas.. twice! Ja för jag lyckades ju göra det två dagar i rad!Något som jag sett fram emot när vi skulle åka till Italien var att få äta god mat, men Milano var tydligen ingen äta-stad. För när vi var på jakt efter lunch och middag så bara gick vi och gick utan att hitta ett enda ställe, så man får ta det första man tillslut hittar för att inte hungra ihjäl! Äta Pizza varje dag *check*

Livet på en pinne ;]

Jag hade tagit för givet att de skulle finnas Starbucks i Milano, men det gjorde det inte. Jag som tänkt köpa två extra espressokoppar, nu blev man ju lite besviken.. Men det blev lite annat inhandlat iaf, linnen, t-shirts, ett armband, en tröja och en mycket fin leopardig klänning :] + magneter förstås! Köpte först en men hittade sedan en annan på flygplatsen på väg hem som var finare! En 3D-aktig som jag är mycket nöjd med.När vi kom fram till Arlanda så får vi kliva av i Terminal 5 och vad ligger där om inte ett Starbucks! Jag blev ju helt till mig och var tvungen och stanna och leta efter koppar. De hade slut på espressokopparna men jag köpte istället ett par större kaffekoppar. Blev faktiskt så glad och till mig att jag glömde bort att vi skulle hämta ut våra resväskor och föreslog Veronica en fika. Hon fick då påminna mig om att väskorna vaktiskt nog åkte runt på bandet och väntade på oss. Glömma bort väskan *check*, så fick skynda oss dit och de var typ de enda som låg kvar på bandet :PHade sedan fem timmar på Arlanda att slå ihjäl, men det gick förvånansvärt bra (gjorde lite kändis-spaning bland annat). Tågresan hem känndes dock som en evighets evighet...

Copyright © 2019 Frida-Martina.se All Rights Reserved