Altea - Juli 2010

Resan ner till Enköping igår gick bra, Noel somna direkt då vi började åka och sov sedan i 3h! Sedan var det inte så jättelångt kvar :] Åkte ut till Förres föräldrar och fikade + skrev ut biljetterna och checkade in online.


På kvällen röjde Noel runt som en galning i Förres lägenhet och vägrade att sova. Jag gick och la mig först av oss, då var klockan tio.. Men det dröjde inte så länge innan de andra knoppade in också.


Klockan 01.30 hör man "FÖRRE , FRIDA" från Noel, sedan blev det tyst :] *Naaw* Förre är juh Noels favorit nr.1 alla kategorier. Idag fick han te.x leka med hans lasersvärd! Vilken liten kille skulle inte bli impad av något sånt!

Idag kom Noel fram till mig och sa: Jag älskar dig.


Söt proppen :]

Resan ner med flyg gick bra, vi blev iof försenade då folk vägrade sära på sig.. Man hade nämligen inte bestämda platser, men man kunde (som vi gjort) betala extra för att få gå på före. De som då inte betalat extra förväntar sig sedan att de ändå ska få sitta tillsammans och att andra ska flytta på sig.. Så pga dom så blev vi typ 20-25min sen, tack!


När vi kom fram till flygplatsen väntade en förbeställd taxi där till oss. De hade till och med fixat en bilbarnstol till Noel! Men eftersom den då tog upp ett säte, så fanns det bara tre kvar till oss andra. De hade chaffören fixat genom att montera fast en rullstol längst bak bland väskorna. Så jag satt i rullisen hela taxiresan :] Haha..


Lägenheterna (som ligger ovanpå varann) var jättemysiga och fina. På övervåningen där jag och Förre bor finns även en terrass, mycket kompetent! En hel del mönster av leopard finns också, vilket ju självklart gör att jag känner mig som hemma!

Igår tog vi en ganska lugn och soft dag, vi gick en promenad på förmiddagen ner till strandpromenaden och åt lite glass å lite mat. Doppade fötterna och lät Noel plaska runt i vattnet vilket han tyckte var jätteskoj!


Förre hitte några krabbor, jätteäckliga, som han var tvungen att fånga upp! Veronica råkade även kliva på en och fick en nära döden upplevelse.


Vi gick sedan till affärn och handlade diverse drycker + lite fläskfile och strips inför kvällen. Grillade på terrassen och satt där resten av eftermiddagen och kvällen. Mycket trevligt och skönt i skuggan :]

Så här mysiga gator/gränder är det utanför vår dörr!

Idag tog vi bussen till en mer barnvänlig strand. Där har vi varit hela dagen, ätit både lunch och middag ute. Noels fick några nya leksaks prylers, vattenpistoler, hink m.m.


Mycket trevlig dag, dock fortfarande blek som vanligt.. Men men. Killarna gick iväg på fotboll nu på kvällen, medans vi stannade och hängde på terrassen. Med tanke på alla biltutor, fyrverkirier och dyligt som härjade runt omkring så visste vi ändå hur reslutatet blev! På söndag är det final och då ska jag iaf gå och se matchen.

Idag åkte vi iväg till Terra Mitica, ett Disneyland möter Grönalund typ :] Fanns en hel del läskiga saker att åka.. för de som vågar. Jag åkte två saker, en gigantisk berg-och-dalbana som var jätteläskig! Man fick både ha säkerhetsbälte och nertryckt bygel! Galet, jag var tvungen att blunda i nerförsbackarna!


Förutom den åkte jag även en vattengrej (typ stocken fast bredare). Blev ganska blöt vilket var skönt eftersom det var gassande sol hela dagen så man nästan svimma.


Vi tog tillslut taxi därifrån och gick hem och fixa oss lite innan vi gick ut och åt kvällsmat på en mycket trevlig restaurang i den "gamla staden"!

I bakrunden på bilden med mig och Veronica ser man den läskiga berg-och-dalbanan!

När man ska bada måste vi alltid åka buss för att ta oss till en barnvänlig strand. I förrgår åkte vi till Calpe, tillskillnad från Benidorm som vi varit till tidigare var det typ ingen luft på bussen :/ Så man höll på att typ dö, när vi sedan kom fram och klev av var vi också tvungen att gå ganska långt innan vi kom ner till stranden.


På kvällen gick vi åter igen upp till gamla stan och åt. Det är ganska branta backar att gå uppför + att det är långt. Man borde bli tränad och smal, men istället blir jag bara rundare och rundare för varje dag som går. Vissa av oss får dessutom bära Noel i vagen uppför vägarna medan  han bara ligger och njuter!
Igår var alla utom jag och Noel lite röda, så det blev ingen strand utan lite försökt till shopping istället. Efter om och men fick vi reda på att det fanns ett köpcentrum, så åkte dit. Men utbudet var inte riktigt det man ville ha. Jag hittade dock två Barbie-linnen som jag köpte! 

Först en dag på stranden och nu under kvällen åkte jag, Förre och Veronica iväg till en park/arena med massvis av folk (ca. 6000st) och kollade VM-finalen på storbildsskärm! Mycket trevligt, speciellt eftersom de vann tillslut! Nu är spanjorerna helt galna här!

Igår var vi till en delfinpark, det fanns också lite andra djur där. Jag är mycket nöjd över min kamera eftersom bilderna blev så bra! Fast det kanske mer beror på vem som står bakom kameran :]


Det var bara Noel som fick gå in till lemurerna, vuxna var inte välkommna. Det gick iaf bra, lumurerna tog hans mössa, men då tog han bara tillbaka den :]

I förrgår var det stranddag igen och på kvällen gick jag och Förre ut och åt tillsammans. Vi har juh hittat en väldigt mysig och trevlig restaurang som vi valde att gå tillbaka till.


Igår började morgonen med att jag står i den lilla köksdelen som finns hos oss, ner till den är det en liten stentrappa. Noel som är på Förre-jakt ska precis klättre ner för trappen, då han kliver snett och ramlar baklänges. Jag ser framför mig hur han kommer slå ihjäl sig, men på en millisekund kastar jag mig fram och fångar upp hans lilla bakhuvud i mina händer precis innan det ska slå i stengolvet! Traumatisk upplevelse.. för mig, Noel därimot verkade oberörd och skuttade bara vidare och ropade efter Förre.


Vi åkte till Calpe och badade, vi tog tåget dit idag eftersom bussen inte hade någon AC sist. Jag blev galet röd i ansiktet.. men det har lagt sig lite till idag. Vi hittade en mycket bra restaurang där som vi käkade lite på, det finns inte många ställen där de har barnstol så när nån plötsligt säger ja på frågan så får man passa på och igår blev det som sagt mycket bra!


När vi kom hem grillade vi även efter att Noel somnat, blev juh katastrof sist när han var vaken och gärna ville fram och doppa händerna i fritösen..

I torsdags var planen att åka till Calpe och shoppa. Men vi hittade typ inga butiker och sedan stängde de för siesta mellan 14.00-17.00..

Så vi förderv tiden mest i den kokande värmen! Riktigt jobbigt och äckligt att gå runt och svettas.


Noel åt massvis med glass och fick en sockerkick som inte var av denna värld. Han var helt galen! (mer än vanligt :]) Killarna tog, när vi kom tillbaka till Altea, ut honom till en lekpark där han fick härja loss. Jag och Veronica gjorde oss klara och gick sedan dit och mötte upp dem för att sedan gå och äta.


Restaurang besöket hade vi kunna haft ogjort eftersom de som jobbade där var helt icke service minded..

Copyright © 2019 Frida-Martina.se All Rights Reserved