Altea - Augusti 2011

Bilresan ner till Västerås via Enköping gick mycket bra, så även flygresan! I år hade vi bestämt att vi skulle ha en hyrbil, så den stod och väntade på oss på flygplatsen när vi anlände mitt i natten. Bilade iväg till Altea och la oss och sov direkt efter ankomst.


Dagen där på blev det inte mycket aktivitet, vi åkte och hadlade mat + dryck inför kommande dagar. Bara det tar ju en halv dag + att hitta vart man ska köra då det skyltas lite random.. På kvällen gick de andra ut och käkade medans jag tog det soft på terrassen.


Dag nr. 3 bestod av solning och bad i Calpe, Noel som förra året varit lite reserverad inför vatten och vågor var nu helt orädd och kastade sig ut i havet.

Vi brukar oftast köra varannan dag bad och varannan dag "utflykt". Så dag fyra bestod alltså av att göra något. Vi åkte till en djurpark, Terra Natura. Alltid skoj att spana in djuren :] Min förhoppning var att få träffa en Leopard såklart, men det fanns ingen. Dock några andra katt-djur som var lite leopard look a-like -aktiga!

Det var varmt ute och många av djuren låg mest och gömde sig i skuggan och ville inte komma fram och visa upp sig. Några dromedarer såg mer död än levande ut..

Förre plockade ner en papegoja från ett träd och matade med frön som man kunde köpa. Noel ville också vara med och mata, då blev fågeln rädd och åt en bit av Noels finger istället.. Blev som tur var inte så djupt jack och Noel var snart på banan igen.

Jag och Veronica gjorde oss förtjänt av en iskall öl i värmen, den godaste ölen vi druckit! Det kan ju berott på att vi var rätt törstiga.. 

Innan vi åkte till Spanien hade jag i ett svagt ögonblick lovat att jag skulle följa med upp på Calpe-klippan (medelhavets högsta klippa). Sedan fick jag se ett film på Youtube när några klättrade upp och då ångrade jag allt jag sagt för det såg riktigt läskigt ut. Men har man lovat något så måste man ju faktiskt hålla det.Jag, Förre och Orre (Förres bror, som kom ner på onsdagen) gjorde slag i saken och besteg klippan! Det var ingen promenadtur för vem som helst, utan smalt, brant, stenigt och stup med stora möjligheter att ramla utför (mot en säker död). Varningsskyltar satt uppsatt för att varna om vad som komma skulle..

Vi tog oss upp och vi tog oss ner (vilket ibland kan vara ännu svårare), det var riktigt cool utsikt. Jag som normalt är höjdrädd, blev inte det nu  då detta var alldeles för högt upp.Det sägs att det faktiskt är några personer per år som stryker med när de ska ge sig på detta. Så det känns bra att jag klarat av det :] *check*

Dag 6 åkte vi till Aqualandia, en vattenpark med olika poollandskap och rutschkanor. Jag och Veronica låg mest och solade (var inte vi som röstat på att åka dit).


Galet mycket folk där då vi råkade åka dit på en Lördag, borde veta bättre än att göra saker på helgdagar, tror att killarna hade skoj iaf!

På kvällen skulle vi gå ut och äta, det blev jättesent och då vi var så pass många att det var svårt att få ett bord (+ att det var helg och alla andra var ute). Blev middag vid 00.30, inte helt optimal tid men det var gott iaf :]

Dag 7 blev en dag på stranden med sol och bad. Vi har haft jättebra väder hela tiden som vi var i Spanien! På kvällen grillade vi på terrassen, att vi detta år köpt med oss bearnaisesås var riktigt bra!

Den knyter liksom ihop hela matupplevelsen ;]

Dag 8, (Förres födelsedag även). Vi bilade till en Bergsby, Guadalest. Vi kikade på utsikten och käkade lunch.

Vi var även till ett vattenfall, men det var extremt mycket folk där så det var inte så skoj. Killarna och Noel passade på att bada fast det var is-kallt i vattnet.

På kvällen gick jag och Förre ut själva och åt middag på en restaurang som heter Oustau, ett riktigt fint ställe med hög klass, god mat och bra service! Vi blev bjudna på champagne när vi kom dit som de celebriteter vi är. Trevligt::::

Dag 9 badning och på kvällen var Veronica och Kalle ute och åt medans vi tog hand om Noel. Vi gick ner och käkade på strandpromenaden, sedan vidare till ett litet tivoliområde och lät Noel röja runt!

Dag 11, sista dagen innan hemfärd. Stranddag för att bättra på den obefintliga brännan.. Det var massvis med stora vågor, jag brukar inte vilja doppa huvet utan badar bara kroppen. Nu blev man ofrivilligt drängt av vatten, tur att det var just denna dag som var enda dagen jag inte tagit på mig mascara :] Noel tyckte det var roligt i vågorna även fast han blev helt översköljd med vatten.På kvällen gick vi upp på torget och käkade middag. Det blev också en stor fet glass efteråt! Nomnom..

På vägen hem hittade grabbarna en liten fågel som blivit halvt påkörd (?), de kände då att de var tvungen och ta med den hem och försöka mata den och få den att må bättre. Dagen därpå kilade han dock vidare och bor nu i fåglarnas himmel..

Copyright © 2019 Frida-Martina.se All Rights Reserved