Barcelona - Juli 2016

När jag klivit ur flygplanet och kommer in i terminalen får jag en bra känsla i kroppen. Spanien är sig likt, att jag inte varit i just Barcelona tidigare spelar ingen roll, det känns ändå som att komma hem.


Vi tar taxi till hotellet om enligt utsago ska vara ett 4-stjärningt hotell, detta kan dock diskuteras. Receptionen och takterrassen var ju trevliga men rummen (iaf det vi fick) höll inte så hög standard..


Men det funkade dugligt, jag sov dock med strumpor, shorts, t-shirt och kofta på mig + filt för att inte frysa om natten. Så en härlig AC-förkylning infann sig lagom till hemresan :]

Stranden ligger ditåt..

Hotellet låg 4 kilometer ifrån stranden och man såg inte ens havet från takterrassen, så vi fick fråga åt vilket håll man skulle gå. Lokalbefolkningen undrade om vi tappat förståndet som tänkte promenada dit, men som jag brukar säga; kan man gå så går man.


Det är ju då man får hitta och se massa skoj efter vägen som man annars hade missat :]

Givetvis hittar vi till stranden och belöningen när man får gå ner i vattnet och svalka sin svettiga kropp är fantastisk!


Vi stannar där hela dagen och njuter av värmen och solen. Jag äter det som kommer vara resans bästa måltid vid en restaurang längs stranden, mycket god tonfisk som slank ner i lillmagen. Nomnom..

Efter en heldag på stranden dagen innan, hade två personer i vårat tre-mannasällskap intagit en röd färgton.. Vi beslutade oss för att inte sola utan istället leta upp ett berg där man skulle ha fin utsikt över staden.


Hittade aldrig till något berg, men kom upp på lite höjd iaf, såg Sagrada Família långt långt bort och insåg att den här staden var ganska så stor. Något närmare besök av kyrkan blev inte aktuellt med tanke på avståndet, det får bli en annan gång :]


Eftermiddagen och kvällen spenderade vi i ett köpcenter, dit fick vi åka taxi i 8 km :] Hittade bl.a en fin top från Hilfiger och köpte en scarf för att kunna täcka mina röda axlar vid kommande soldagar.


Jag som hela mitt liv hållt fast vid att jag inte tycker om munkar, testade nu ändå att äta en munk.. Å det var ju inte så tokigt :] Drack även smoothie tills jag fick brain freeze!


Någon dag senare satt jag åter igen med en ny munk i handen redo att trycka in i munnen! Nomnom..

Projekt sola stod åter på schemat dagen därpå, halvvägs till stranden hamnade vi i ett shopping mall och införskaffade lite nya outfits!


När vi väl kom till stranden var det typ storm och när man låg ner blåste sanden in i näsan.. Vi höll ut ett tag men begav oss sedan tillbaka mot hotellet, köpte med oss lite dryck och snacks inför kvällen :]


Fina mönster på trottoarerna

Enligt Malin (som har koll på läget), så går människor här inte ut på krogen förens vi 01-02. Jag och Jenny som är vana att sova vid 21.30 blir lite svettiga vid tanken på hur vi ska orka..


Det går faktiskt bättre än väntat att vara vaken och jag  känner inte av några trötthetstecken ens när vi väl kommer hem vid halv sex på morgonen.


Dock känner jag mig rätt så färdig med klubbliv och festande. Jag må se ung ut fortfarande men jag är inte arton längre. Var sak har sin tid och jag är nu redo för något annat :]


Jenny drog på sig en härlig tinnitus under kvällen som satt i hela dagen efter, själv har jag inte det problemet eftersom jag skyddar mig genom att ha så skitiga öron..

Poolen på taket av hotellet, det blev inget bad i den (är fortfarande lite rädd efter Thailand-incidenten då håret blev grönt).. Men det fanns solstolar, så där låg man tills regnet kom som ett brev på posten.


Både regn och åskväder fick vi uppleva under sista dagen och kvällen, med några timmars uppehåll så vi kunde återuppta solningen och bättra på brännan :]

Avslutar veckan i köpcentrumet Mare Magnum där vi även under blixtrande himmel åt tapas för första gången under resan. Jag känner mig inte så speciellt imponerad, men det finns säkert andra ställen med godare/bättre utbud.


Lite shopping blev det självklart under resan, förutom kläder så givetvis en magnet och även en ny parfym (eller gammal om man så vill, Cool Water är ju min signatur doft).

Copyright © 2019 Frida-Martina.se All Rights Reserved